Manja slova Veća slova RSS
>

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović prilikom radne posjete Nikšiću predstaviće IPARD poziv za podršku prerađivačkom sektoru

Datum objave: 12.04.2018 13:09 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u petak, 13. aprila, u radnoj posjeti opštini Nikšić.

Potpredsjednik Simović, zajedno sa predsjednicima opština Nikšić i Danilovgrad, Veselinom Grbovićem i Branislavom Đuranovićem uručiće poljoprivrednim proizvođačima iz te dvije opštine rješenja o dodjeli podrške koju su ostvarili po javnim pozivima za kupovinu mehanizacije i unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka, kroz Agrobudžet za 2018. godinu.

Takođe, prisutnim poljoprivrednim proizvođačima biće prezentiran Program podrške Abu Dabi Fonda razvoju poljoprivrede Crne Gore (ADMAS) koji se realizuje po novom pristupu po kojem je implementaciona jedinica Investiciono – razvojni fond. Tim povodom, prisutnima, će se obratiti i predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević.

U nastavku posjete Nikšiću, u Tehnopolisu će biti održana prezentacija IPARD javnog poziva za dodjelu bespovratne podrške preradi u sektoru poljoprivrede. Osim potpredsjednika Simovića, potencijalnim korisnicima IPARD podrške za preradu obratiće se i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori.

Agenda posjete:

10:00h - Dodjela rješenja za podršku nabavci mehanizacije i mljekarske opreme (Opština)

- Prezentacija Programa podrške ADMAS (Opština)

12:00h - Predstavljanje IPARD javnog poziva za preradu (Tehnopolis)

Pozivamo predstavnike medija da isprate ove događaje.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja