Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
26.02.2018

Почиње велики ИПАРД - велика шанса за црногорску пољопривреду

Почиње велики ИПАРД  - велика шанса за црногорску пољопривреду

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић одржао је конференцију за новинаре поводом данас објављеног првог јавног позива за коришћење средстава из великог ИПАРД програма подршке црногорским пољопривредницима.17.05.2019.

Назив пројекта: Набавка пољопривредне механизације

Назив пројекта: Набавка пољопривредне механизације

Име купца: Алосхи Ахмет Адреса купца и општина: Кравари б.б , Улцињ ; Објављен: 17.05.2019. Крајњи рок: 31.05.2019. У тексту је објављен линк за преузимање позива за достављање понуда


Актуелности

22.03.2019.

Обавјештење о поступку за добијање потврда о испуњавању ЕУ стандарда за тракторе

Сходно члану 7 став 9 Првог јавног позива за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 1 „Инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава“ Програма развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД-а ИИ 2014–2020, број 321-391/18-1 Подгорица од 23. фебруара 2018. године, прописано је да право на добијање подршке из средстава Мјере 1 могу остварити корисници чије инвестиције испуњавају ЕУ стандарде.

више...
21.02.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић на Цетињу представља резултате ИПАРД-а за прераду

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у петак, 22. фебруара, представиће резултате првог јавног позива за подршку сектору прераде, у оквиру ИПАРД Програма.

више...
06.02.2019.

ИПАРД програм у Црној Гори успјешно се реализује, убрзати уговарање подршке

ИПАРД програм у Црној Гори успјешно се реализује, убрзати уговарање подршке

Реализација ИПАРД ИИ Програма у Црној Гори је успјешна и очекују се значајни ефекти по развој црногорске пољопривреде и прерађивачког сектора, оцијењено је на данашњој, четвртој по реду, сједници Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма, којој су присуствовали и представници Директората за пољопривреду Европске комисије.

више...
28.12.2018.

Потписани први Уговори о бесповратној подршци у оквиру ИПАРД ИИ програма у Црној Гори.

Први ИПАРД јавни позив за Мјеру 3 „Инвестиције у физички капитал за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа“, за додјелу бесповратне подршке преради у сектору пољопривреде објављен је 13. априла 2018. године. Кроз овај Јавни позив малим и средњим предузећима из сектора пољопривреде било је на располагању 17 милиона еура за инвестиције од 40.000,00 до 1.500.000,00 еура (без ПДВ-а), уз бесповратну подршку од 50%, док су се додатна средства подршке од 10% могла додијелити за дио прихватљивих/одобрених трошкова који се односи на управљање отпадом, нуспроизводима, пречишћавање отпадних вода и искоришћавање отпада.

више...
27.07.2018.

Потпредсједник Симовић на радном доручку са новинарима представио резултате ИПАРД подршке преради: Нови развојни искорак у пољопривреди

Потпредсједник Симовић на радном доручку са новинарима представио резултате ИПАРД подршке преради: Нови развојни искорак у пољопривреди

Резултати јавног позива за подршку преради кроз велики ИПАРД програм су охрабрујући и показују да је направљен нови велики развојни искорак у пољопривреди и то у сектору прераде. На јавни позив за подршку преради пристигло је 45 захтјева за планиране инвестиције у износу од око 28 милиона еура, уз очекивану бесповратну подршку од 14 милиона еура“, казао је данас потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић који је са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори, амбасадором Аиво Оравом тим поводом одржао радни доручак са представницима медија.

више...

Мултимедија