Мања слова Већа слова РСС

Други јавни позив за Мјеру 3

20.09.2019.

Произвођачи из Бијелог Поља и Берана заинтересовани за бесповратну подршку преради кроз ИПАРД

Произвођачи из Бијелог Поља и Берана заинтересовани за бесповратну подршку преради кроз ИПАРД Заинтересовани прерађивачи и представници кооператива са територије општина Бијело Поље и Беране данас су детаљније информисани о условима под којима могу остварити бесповратну подршку инвестицијама за унапређење производње, кроз други јавни позив за подршку преради кроз ИПАРД Програм.

16.09.2019.

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Данас је на Цетињу одржана презентација другог Јавног позива за подршку инвестицијама у прераду кроз ИПАРД програм на којој су представници Министарства пољопривреде и руралног развоја упознали присутне прерађиваче са процедурама реализације и могућности остваривања права на подршку.

05.09.2019.

Нови ИПАРД јавни позив за подршку преради – нових 15,6 милиона еура бесповратне подршке

Нови ИПАРД јавни позив за подршку преради – нових 15,6 милиона еура бесповратне подршке

Након првог јавног позива за подршку преради кроз ИПАРД програм објављеног у 2018. години, Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља са додјелом подршке кроз нови јавни позив који је објављен данас.

04.09.2019.

Други Јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 3 „Инвестиције у физички капитал за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа“ кроз ИПАРД програм

На основу члана 9 став 1 тачка б Закона о потврђивању Секторског споразума између Владе Црне Горе и Европске комисије којим се утврђују правила за управљање и спровођење финансијске помоћи Уније Црној Гори у оквиру Инструмента претприступне подршке за област политике „Пољопривреда и рурални развој” (ИПАРД) („Службени лист Црне Горе-Међународни уговори“, број 2/16) и члана 27 Уредбе о реализацији и поступку коришћења средстава из Инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАРД ИИ Програм), („Службени лист ЦГ“, бр. 16/16, 4/18, 11/18 и 046/19), Министарство пољопривреде и руралног развоја - Директорат за плаћања, објављује