Manja slova Veća slova RSS

Drugi javni poziv za Mjeru 1

30.04.2020.

Obavještenje: Produžava se rok za podnošenje zahtjeva za podršku kroz IPARD poziv za primarnu proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorat za plaćanja, izdaje obavještenje o produžetku roka za podnošenje zahtjeva za dodjelu podrške...

31.03.2020.

Izmjena drugog javnog poziva za dodjelu bespovratne podrške kroz IPARD za Mjeru I

Na osnovu člana 9 stav 1 tačka b Zakona o potvrđivanju Sektorskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenta pretpristupne podrške za oblast politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj” (IPARD) („Službeni list Crne Gore-Međunarodni ugovori“, broj 2/16) i člana 27 Uredbe o realizaciji i postupku korišćenja sredstava iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPARD II Program) („Službeni list CG“, br. 16/16, 4/18, 11/18, 46/19, 8/20 i 19/20), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Direktorat za plaćanja objavljuje

16.03.2020.

Kontakt telefoni za informisanje poljoprivrednih proizvođača

Kontakt telefoni za informisanje poljoprivrednih proizvođača

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja otkazalo je održavanje svih planiranih radionica na terenu namijenjenih informisanju i edukaciji poljoprivrednih proizvođača, u skladu sa privremenim mjerama za sprječavanje pojave virusa korona.

12.03.2020.

IPARD: Bespovratna podrška proizvođačima od 6.000 do 350.000 eura po projektu

IPARD: Bespovratna podrška proizvođačima od 6.000 do 350.000 eura po projektu

Upoznavanje poljoprivrednih proizvođača sa mogućnostima bespovratne podrške za investicije u primarnu proizvodnju kroz IPARD javni poziv nastavljeno je organizovanjem terenskih radionica po opštinama.

08.03.2020.

Dan otvorenih vrata u Direktoratu za plaćanja Ministarstva poljoprivrede – Upoznavanje proizvođača sa procedurama za podršku kroz IPARD

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa organizovanjem Dana otvorenih vrata u Direktoratu za plaćanja, koji su uspostavljeni sa ciljem da se poljoprivredni proizvođači i prerađivači bliže upoznaju sa svim procedurama koje se sprovode u cilju realizacije javnih poziva za bespovratnu podršku investicijama kroz IPARD program.

06.03.2020.

Bespovratna podrška kroz IPARD prilika za dalji razvoj sjevera

Bespovratna podrška kroz IPARD prilika za dalji razvoj sjevera

Mogućnosti podrške i uslovi za prijavljivanje na javni poziv za bespovratnu podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju kroz drugi IPARD javni poziv koji je objavljen nedavno predstavljene su proteklih dana na terenu, zainteresovanim proizvođačima u devet opština na sjeveru – Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Petnjici, Andrijevici Plavu, Gusinju, Mojkovcu i Kolašinu.

02.03.2020.

Prezentacija IPARD javnog poziva za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Rožajama i Petnjici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa prezentacijama DRUGOG IPARD Javnog poziva za Mjeru 1 – „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“, poljoprivrednim proizvođačima i svim zainteresovanim stranama.

01.03.2020.

Počinje predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama, u ponedjeljak u Bijelom Polju i Beranama

Počinje predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama, u ponedjeljak u Bijelom Polju i  Beranama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od ponedjeljka, 02. marta, počeće info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi kroz neposrednu komunikaciju sa domaćinima, preduzetnicima ali i lokalnim zajednicama predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz novi IPARD javni poziv, drugi po redu za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

24.02.2020.

Drugi Javni poziv za dodjelu podrške za Mjeru 1 - investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Na osnovu člana 9 stav 1 tačka b Zakona o potvrđivanju Sektorskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenta pretpristupne podrške za oblast politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj” (IPARD) („Službeni list Crne Gore-Međunarodni ugovori“, broj 2/16) i člana 27 Uredbe o realizaciji i postupku korišćenja sredstava iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPARD II Program) („Službeni list CG“, br. 16/16, 4/18, 11/18, 46/19 i 8/20), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Direktorat za plaćanja objavljuje Drugi Javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 1 „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“ Programa razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD-a II 2014–2020.

24.02.2020.

Objavljen novi IPARD poziv – Nove prilike za ubrzan razvoj crnogorske poljoprivrede

Objavljen novi IPARD poziv – Nove prilike za ubrzan razvoj crnogorske poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas novi novi IPARD javni poziv za bespovratnu podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, kroz koji je proizvođačima na raspolaganju novih 12,3 miliona eura bespovratne podrške, iz EU fondova i nacionalnog budžeta.